Туреччина скоротить закупівлі сочевиці

13 липня 2023, 19:00 1526

Туреччина є найбільшим оптовим покупцем сочевиці в Канаді, закупивши близько 4,3 млн т за перші дев'ять місяців 2022-2023 МР, або 40% усієї сочевиці, проданої за цей період. Але країна наступного року планує зменшити обсяги закупівлі.

Великий урожай сочевиці в Туреччині та зростаючі фінансові проблеми завдадуть шкоди постачанню сочевиці з Канади, — повідомляє Рroducer.

За словами генерального директора Memisoglu Tarim-TAT, однієї з найбільших продовольчих компаній Туреччини, Туби Меміса, виробники засіяли сочевицею більше площ, ніж торік, а врожайність приблизно на 25% вища.

Є достатні запаси імпортної продукції. Також звільнення від 20-відсоткового імпортного мита на сочевицю закінчується 30 червня.

«Усі імпортери сочевиці в Туреччині закупили свої потреби за кілька місяців і запаслися ними», — стверджує постачальник.

Відзначається, що попит на реекспортних ринках Туреччини різко падає. Минулого сезону Туреччина імпортувала 675 тис. т червоної сочевиці. Туба Меміс вважає, що обсяг імпорту цього року впаде з причин, зазначених вище, а також з деяких міркувань податково-бюджетної політики.