На Волині запустять виробництво замороженої органічної ягоди
Органічний виробник на Дніпропетровщині відмовився від вирощування малини
Фермерка з Київщини за грант запустила лінію для заморожування ягід
Зростання цін на лохину в Україні відзначається поточного тижня.
Ягідне господарство площею 12 га у с. Грузьке Фастівського р-ну Київщини виставили на продаж.
Компанія «Ягоди Волині», яка нині вирощує 20 га обліпихи, планує подвоїти площі під цією культурою і вже готує власний посадковий матеріал.
Покращення погодних умов практично на всій території України дозволило виробникам кавунів відновити активні збиральні роботи, що спричиняє збільшення пропозиції цієї продукції на ринку.
У господарстві на Київщині молоді насадження ірги зараз займають 20 га. І ягоди, зібрані на цій ділянці, стануть першим промисловим урожаєм ірги в Україні, стверджує власник підприємства.
Ягідна ферма «Ружена-Агро», що на Житомирщині, завершує сезон збору лохини.
В Івано-Франківській області сезон збору лохини у розпалі. Цьогоріч він розпочався на тиждень – півтора пізніше, ніж зазвичай, кажуть прикарпатські аграрії, через прохолодну та посушливу весну.
Громадська організація «СВ-Платформа» інформує про старт унікального проєкту для виробників ягідної продукції — «RE:BERRY — Підтримка стійкого зростання ММСП вздовж ланцюга створення вартості у ягідництві».
Ціни на кавун в Україні стрімко знижується.
Валовий збір ожини в Україні, за неофіційними даними, складає до 2 тис. тонн на рік, врожайність – від 7 до 40 т/га, залежно від сорту та технології вирощування та ціна реалізації – 60–70 грн/кг у високий сезон.
У Кіровоградській області розпочався збір урожаю кавунів. Їх цього року в області посіяли на площі 2200 гектарів.
Ціни на малину для свіжого ринку помітно знизилися в Україні минулого тижня.
Експортери молдовської черешні в червні поточного року заробили $20 млн проти $13 млн у тому ж місяці 2024 року.
Ціни на лохину в Україні продовжують стрімко знижуватися.
Цінові рекорди на вишні та чорну смородину для заморожування оновлено в Україні 2025 року.
Мінімальну щільність промислових насаджень шипшини в Україні дозволять зменшити з 5000 до 2500 на гектар.