На Житомирщині вирощують лохину в горщиках
Малим пивоварам дозволили продавати напої гуртом без окремої ліцензії
Українські крафтові пивоварні обирають іноземний солод
Сімейна майстерня ТМ OLEUM IMPERIUM виробляє 20 видів олій холодного віджиму. Сировину використовують переважно з різних регіонів України, частково — закуповують за кордоном.
На Буковині заморозки найбільше пошкодили абрикоси. Період заморозків збігся із часом цвітіння, тож вимерзання 100% — весь цвіт осипається. Така ж ситуація і у Вінницькій області, де морози припали на час цвітіння абрикоси.
Останніми роками серед споживачів спостерігається тенденцієя до оздоровлення. Зокрема, велика частина мам обирає для своїх дітей продукцію без цукрів.
Цього року компанія USPA Fruit поставила пробну партію яблука до Індії за тимчасовим фітосанітарним протоколом. Це була перша експортна поставка після паузи в шість років.
На Миколаївщині катастрофічно не вистачає вологи, тому від кукурудзи відмовилися взагалі на користь соняшнику.
Попри відкриття Китаю для українського гороху, площі у ФГ «Рудич» на Полтавщині під ним не збільшували.
Підприємство з переробки ягід Liqberry внаслідок повномасштабного вторгнення було змушене релокуватися з Херсонщини на Київщину. Зараз компанія повертається до звичних обсягів виробництва продукції та нарощує потужності.
Надія Шушайло з Тернополя пропонує споживачам шоколадні цукерки з цікавими та незвичайними начинками. Одним із таких є набір цукерок «Борщ» як інтерпретація української страви.
Екоферма «Веселі козенята», яка знаходиться у селі Хомівка на Тернопільщині, завершує облаштування просторого дегустаційного залу та сирного льоху.
Ситуація щодо кількості культур, що можна рентабельно вирощувати та включати до сівозміни, не райдужна. Адже вирощувати можна все, але є певні умови та вимоги до врожайності та прибутковості.
Львів’янка Ірина Гутиро вже 10 років працює кондитером. Цьогоріч вона пропонувала споживачам свої авторські паски, випечені на італійському борошні з високим вмістом білка. Лідером продажу стала рожева паска.
Сільськогосподарське підприємство «РОВИ АГРО» у жовтні 2024 року запустило новий напрям — виробництво натуральних ягідних авторських чаїв під ТМ NATUROVY.
Сочевиця добре впроваджується у сівозміни та має високу маржинальність як із розрахунку на гектар посівної площі, так і на тонну кінцевої продукції.
На випробуванні Харківської селекційної станції зараз перебуває насіння чіа, селекційоване фермерським господарством Amarant Bio. Після реєстрації новий сорт зможе використовуватися для промислового вирощування в Україні.
ТОВ «ПТАШИНЕ ПОДВІР’Я» з Сумської області виробляє переважно курячі яйця, але наразі робить великий акцент на яйце цесарки, яка маловідома в Україні. Вільшанська птахофабрика є однією з небагатьох, яка розвиває даний напрям птахівництва. Курячого поголів’я та цесарок на фермі налічується орієнтовно 100 тисяч.
У Миргородському районі Полтавської області розпочав роботу новий завод із переробки зернових і бобових культур на крупи та борошно YEDNIST’ FOOD. Це черговий успішно реалізований проєкт групи компаній YEDNIST’ GROUP.