Лохина — не розкіш: як ягода стала доступною для українців
Топ-10 фактів про біопрепарати: що потрібно знати про біологічний захист
Покривні культури — витрати чи вигідна інвестиція?
Завдяки високому попиту як на внутрішньому ринку, так і за кордоном вирощування часнику залишається перспективною справою для аграріїв.
Всі ми купуємо і споживаємо болгарський перець. Але чи задумувалися ви, чому він не американський, адже саме Південна Америка є його домівкою? Відповідь проста: в часи СРСР перець переважно імпортували з Болгарії, звідти й пішла назва.
Подружжя молодих фермерів Олени та Сергія Панчуків із Житомирщини цьогоріч уже вдруге збирають урожай артишоків на своєму полі. Під цю культуру виділили близько 30 соток, але в майбутньому планують розширюватися, оскільки бачать перспективу.
Баклажан — це один із універсальних овочів, який можна приготувати різними способами. Окрім цього, його можна заморожувати і насолоджуватися літніми стравами в прохолодну пору року. Тому попит на овоч серед споживачів зростає з року в рік.
Фермерка з Кривого Рогу Алла Данилова вирощує батат на 11 сотках. Загалом близько 30 сортів — із білою, жовтою, світло-помаранчевою, помаранчевою і фіолетовою м'якоттю. Є гібриди, також фермерка постійно проводить випробування нових сортів.
Щороку в Україні з’являється все більше крафтових виробників вина. Причиною цьому є підвищений попит споживачів — вони все частіше звертають увагу на вина Made in Ukraine.
Бобові культури є чудовими попередниками та мають високу цінність. Їх можна експортувати автотранспортом, що в сьогоднішніх умовах вкрай важливо. Після початку повномасштабної війни з усіх бобових культур в Україні найбільше постраждало саме виробництво нуту.
Уявити життя сучасної людини без молока та молочної продукції дуже складно. Ще змалечку дитина отримує молоко від матері, а згодом переходить на коров’ячий аналог. Кефір, ряжанка, сметана, вершки, сир, бринза є повсякденними складовими нашого раціону, проте суперечливі дані про користь та шкоду коров’ячого молока і спроби замінити його рослинними «аналогами» — кокосовим, вівсяним, рисовим та соєвим — викликають сумніви.
Сніданок — найважливіший прийом їжі, який дає заряд енергії на цілий день. Одним із популярних його варіантів у всьому світі вважається гранола. Цей продукт смакує як у сухому вигляді, так і з додаванням молока, йогурту, кефіру, а також ягід, фруктів, горіхів, сухофруктів.
Українські виробники вже почали пропонувати до продажу перші в цьому сезоні партії абрикосів за ціною 50-60 грн/кг, що в середньому на 33% дешевше, ніж роком раніше.
Першою на городах українців дозріває редиска. Овоч невибагливий у вирощуванні та має добре сусідство з іншими культурами.
Готові сніданки із зернових — це продукти, які можуть задовольнити ряд потреб. Вони смачні й швидкі в приготуванні, доволі калорійні та містять велику кількість мікроелементів, фосфор, магній, вітаміни А і Е, а також рослинну клітковину, корисну для здоров’я. Йдеться про вівсяні, пшеничні та кукурудзяні пластівці, гранолу та мюслі.
Топлене масло. Саме так наші бабусі називали гхі, яке отримували методом переплавлення, суть якого у випаровуванні води і видаленні молочних білків з вершкового коров’ячого масла. За такого методу молочний білок казеїн практично повністю видаляється.
«Бавовна» для багатьох із нас асоціюється сьогодні з мемом, що виник та поширився під час війни. Наразі в Україні квіти бавовни надзвичайно популярні, і магазини їх замовляють великими партіями. Водночас мало кому відомо, що насправді бавовник може рости і в Україні та, на думку науковців, має великий потенціал як сільгоспкультура.