Ароматний абрикос. Скільки потрібно вкласти в гектар саду?
Редиска. Правила хорошого врожаю
Чому швидкі сніданки потрапили у світові тренди?
Топлене масло. Саме так наші бабусі називали гхі, яке отримували методом переплавлення, суть якого у випаровуванні води і видаленні молочних білків з вершкового коров’ячого масла. За такого методу молочний білок казеїн практично повністю видаляється.
«Бавовна» для багатьох із нас асоціюється сьогодні з мемом, що виник та поширився під час війни. Наразі в Україні квіти бавовни надзвичайно популярні, і магазини їх замовляють великими партіями. Водночас мало кому відомо, що насправді бавовник може рости і в Україні та, на думку науковців, має великий потенціал як сільгоспкультура.
Чи можете ви уявити осінь без груш? Соковиті та солодкі плоди є справжнім джерелом енергії. Вони допомагають боротися із втомою та депресією. Цей фрукт також багатий на пектин, що сприяє очищенню організму.
Пуле — винятковий у своєму роді сербський сир, який виготовляється з віслючого та козячого молока. Основна мета створення цього сиру — зберегти популяцію балканських віслюків. Ціна шматочка пуле — 50 євро, що робить його найдорожчим сиром у світі.
Ехінацея є однією з найпопулярніших лікарських рослин. Окрім привабливого вигляду — до 2 м заввишки і великих рожевих квітів, ехінацея має надзвичайно велику кількість корисних властивостей.
Неможливо уявити червень без полуниці. Сезон збору ягоди з відкритого ґрунту дещо затримався через холодну та затяжну весну — приблизно на 2 тижні. Причиною цьому стали заморозки, що пошкодили ранні сорти, а також на ринок значно вплинула окупація Херсонщини.
Паляниця стала світовим брендом. Так називають заклади харчування, благодійні фонди та навіть британський сухпайок. А для українців це просто хліб, виготовлений переважно з пшеничного борошна. За формою — приплюснутий, округлий. І головне — без полуничної начинки :)
Калина — незамінна ягода в сезон розповсюдження вірусів. Кора, квіти і плоди використовуються як у науковій, так і народній медицині. Фермери також знайшли їй застосування: виготовляють мармелад, настоянки, оцет тощо.