Основні помилки під час внесення ЗЗР, та як їх уникнути
Світова торгівля змінює ланцюжки постачань. Топ-5 тенденцій на міжнародних ринках
Сучасні технології: про особливості вирощування зелені та овочів у модернізованих теплицях
Два роки тому у селі Щаслива на Вінниччині в ангарі ФГ «Фемелі» з’явилася невелика пекарня, яка виготовляла до 20 хлібин на день. Сьогодні тут уже виробляють 1,5 тис. одиниць продукції — 10 видів хліба і 15 видів випічки.
Відсутність стабільності, невідомість, відключення електроенергії — це неповний перелік тих проблем, з якими зіштовхнулись крафтові виробники. Та попри всі перешкоди, вони продовжують працювати, виробляють круті місцеві продукти, цим самим формують імідж свого регіону.
Першою на городах українців дозріває редиска. Овоч невибагливий у вирощуванні та має добре сусідство з іншими культурами.
Західний кукурудзяний жук має дві шкідливі стадії розвитку — личинка та імаго. Личинки можуть шкодити лише тоді, якщо попереднього року на цьому полі росла кукурудза, в посіві якої самиці відклали яйця.
Якщо можеш допомогти — зроби це. З початку свого заснування ДП «Зееландія» в Україні витрачає певний відсоток прибутку на благодійність. Однією з таких ініціатив є підтримка проєкту «Перспектива 21.3», що опікується дітьми з ментальною інвалідністю, а також допомагає проєктам «Голландська пекарня 21.3» та «Кафе 21.3», де проходять виробничу практику «сонячні» діти.
«Мирівський сад» — це родинна справа, знаходиться за 70 км від Києва поблизу Кагарлика. Два роки тому Юлія Звєрєва взялася відроджувати сад, який понад 20 років тому заклав її батько.
Три роки тому харків’янка Ольга Глушко разом із чоловіком переїхала в село Верхня Озеряна, що поблизу Мерефи. Населений пункт із трьох боків оточений лісом, де ростуть дуби, які й стали сировиною для жофе — кави з жолудів.
Понад 10 млн грн отримав Поліський національний університет від Євросоюзу для створення агроекологічних стратегій ведення сільського господарства у регіоні, виборовши перемогу у конкурсі Horizon Europe у складі консорціуму AGROSUS.
«Людство існуватиме доти, доки існуватиме бджола» — Горацій. Також колись Альберт Ейнштейн сказав: «Через 4 роки після загибелі останньої бджоли загине людство». Як бачимо, багато років та століть тому люди вже розуміли користь бджоли для людини.
Під час вебінару для студентів-аграріїв та молодих спеціалістів із першого напряму проєкту «АгрокебетиPRO: навчання, менторство, працевлаштування та підприємництво», який реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України», з темою «Нові інструменти побудови кар'єри в агрокомпанії» своїм професійним досвідом та порадами поділилися одразу два експерти: директорка з управління персоналом напряму Агро МХП Наталія Романенко та менеджер з розвитку компетенцій персоналу напряму Агро МХП Петро Пшеничний. Лектори виділили три етапи побудови кар’єри на прикладі компанії «Миронівський хлібопродукт».
«Ти готовий витратити 50 тис. грн на власний бізнес?» Саме це запитання Світлани Устименко до Ярослава Стеценка стало точкою відліку крафтової майстерні джемів та соусів Your Jam, яка була створена під час карантину на Черкащині.
Компанія BEDNAR уже протягом тривалого часу займається виробництвом штригельних борін STRIEGEL-PRO, які спочатку позиціонувалися як агрегати для управління пожнивними рештками.
SDHI — це новітній клас фунгіцидів (інгібіторів сукцинатдегідрогенази), що належать відповідно до FRAC до групи 7. Препарати цього класу фунгіцидів почали з'являтися на ринку в кінці 1960-х років.
Під час онлайн-зустрічі «Контроль витрат у виробництві зернових культур» своїм професійним досвідом та експертизою в сфері складання та ведення бюджету для агропідприємств поділилася Олена Ворона, к.е.н, директорка з операційної діяльності Групи АГРОТРЕЙД.
Готові сніданки із зернових — це продукти, які можуть задовольнити ряд потреб. Вони смачні й швидкі в приготуванні, доволі калорійні та містять велику кількість мікроелементів, фосфор, магній, вітаміни А і Е, а також рослинну клітковину, корисну для здоров’я. Йдеться про вівсяні, пшеничні та кукурудзяні пластівці, гранолу та мюслі.
Фермерські господарства в Іспанії, які вирощують тварин, у більшості випадків входять до тієї чи іншої спеціалізованої асоціації та через неї отримують субсидії від Міністерства сільського господарства, рибальства та продуктів харчування. Але не все так просто.