Ротаційна борона ROTO-MASTER RMN для обробітку посівів протягом року
Моніторинг полів: як справитися з наслідками заморозків і підготуватися до шкідників
Конструктор ефективного поля: як зібрати технологію з трьох агрегатів BEDNAR
Станом на весну 2025 року спостерігається тенденція до зменшення площ посівів сої в структурі господарств України. Основна причина — зменшення маржинальності вирощування цієї культури в 2024 році та загроза розповсюдження склеротиніозу.
Передпосівний компактор SWIFTER від BEDNAR допомагає українським господарствам якісно готувати ґрунт і зберігати вологу навіть у посушливих умовах. Аграрії діляться досвідом роботи з агрегатом, який формує ідеальне посівне ложе та забезпечує стабільну глибину обробітку.
Роботи стають інструментом вирішення ключових проблем — дефіциту робочої сили, зростання витрат, потреби в точності та ефективності. Однак приклад нового японського робота для збирання полуниці демонструє парадокс галузі: технічний прогрес в аграрній робототехніці вже відбувся, але масове впровадження ще попереду.
Велике розчарування багатьох садівників — весняне непробудження пагонів малини. Таке явище, коли 20-50% виплеканих впродовж попереднього року плодоносних пагонів не відновлюють вегетацію, все частіше спостерігається в ягідниках із насадженнями сучасних помаранчевих і червоноплідних сортів літнього дозрівання.
Власник «Козівської ремісничої броварні», що на Тернопільщині, Володимир Ярема займається пивоварінням з 2016 року. Від самого початку він намагався використовувати український солод, однак його нестабільна якість та часті невідповідності нормам змусили переглянути підхід до виробництва.
На полях поблизу міста Градець-Кралове в Чехії було проведено експеримент із випробування трьох різних способів сівби озимої пшениці сорту «Батерфляй». Метою дослідження стало порівняння традиційного обробітку ґрунту із сучасними технологіями прямого посіву, зокрема із застосуванням посівного комплексу BEDNAR DIRECTO NO.
Викликів у весняний період вистачає: це час, коли потрібно і про контроль бур’янів подбати, й про захист від хвороб та шкідників потурбуватися, і необхідні підживлення провести. Однак мінливі погодні умови, притаманні цій порі року, не завжди дають можливість зробити все своєчасно.
На ринку вже давно відома продукція підприємства з переробки ягід Liqberry. Виробництво внаслідок повномасштабного вторгнення було змушене релокуватися з Херсонщини на Київщину, де зараз активно працює над поверненням до минулих обсягів і нарощенням потужностей.
У місті Південне на Одещині вже понад 4 роки виробляють крафтову олію холодного віджиму з насіння різноманітних рослин і горіхів під ТМ OLEUM IMPERIUM. Сьогодні в асортименті 20 видів олій.
Цього року більшість господарств зайшли у весняну посівну з дефіцитом вологи в ґрунті. І саме якісний його обробіток та вчасно і правильно закрита волога дають змогу рослині використати її максимально ефективно. Але це можливо лише з якісною ґрунтообробною технікою.
Агротуризм — це давно не екзотика, а вже стала тенденція. Дедалі більше українців віддають перевагу не гламурному відпочинку, а простоті, близькості до природи та справжнім емоціям. Саме це і пропонує екоферма «Веселі козенята», яка знаходиться у селі Хомівка на Тернопільщині.
Щороку Великдень стає чудовою нагодою для кулінарних експериментів. Українські виробники пасок цього сезону змагаються у креативності, аби здивувати своїх споживачів: паски з дубайською начинкою, маком, згущеним молоком, марципанами й навіть із канабідіолом. А тим, хто не надто любить тісто, «Сільпо» пропонує лише верхівку улюбленої великодньої випічки.
За рік до повномасштабної війни тернополянка Надія Шушайло почала готувати цукерки ручної роботи на продаж. Солодощі дуже швидко стали популярними завдяки своїй унікальності.
Туристична галузь України почала відновлюватися лише минулого року — як на державному рівні, так і в межах територіальних громад. Якщо 2023 року зростання внутрішнього туризму зафіксували лише в 10 областях, то вже торік їхня кількість зросла до 17.
На початку 2022 року фермер Олександр Орєхін змушений був покинути аграрний бізнес у Дніпрорудному Запорізької області, де багато років займався органічним землеробством. Він переїхав на Дніпропетровщину та почав відроджувати давню родинну справу — заснував борошномельне підприємство, яке назвав на честь розкуркуленого прадіда — «Млин Донченко». Зараз планує зайнятися і рослинництвом, щоб мати власну сировину для виробництва борошна.
Одним із найефективніших інструментів для захисту культур на початкових етапах росту є ґрунтові (досходові) гербіциди.