Як BEDNAR SWIFTERDISC показує себе в різних кліматичних зонах України
Pule: де і як виробляється найдорожчий сир у світі
Виклики та інновації у тваринництві України: погляд інженера компанії ВАДА
Відкриття нової зрошувальної ділянки HarvEast у Бориспільському районі Київської області стало майданчиком для освітньої зустрічі студентів, викладачів і аграрного бізнесу в межах проєкту «Агрокебети».
Бобові культури впевнено переходять із тіні у центр уваги світових інновацій. Новітні дослідження, технології екстракції та переробки перетворюють нут, горох і люпин на джерело білка майбутнього. В усьому світі агрофуд-компанії пропонують рішення, які мають потенціал змінити підхід до харчування та ролі агросектору в екологічному виробництві.
В Україні розпочинається масове цвітіння лавандових полів. Цей період припадає на кінець червня – першу половину липня, хоча кожен регіон відзначається специфікою та характерним підходом до вирощування культури. Проте більшість лавандових господарств уже розпочали туристичний сезон.
Фермерське господарство «Широкоступ» обробляє на Київщині 3 000 га та йде шляхом впровадження інтегрованого захисту рослин. Мета — підвищувати врожайність і якість сільгосппродукції, а також здешевлювати її виробництво.
Постійний брак вологи і дороге пальне змушують вітчизняних фермерів шукати оптимальні варіанти підготовки поля до сівби. Зокрема, йдеться про такий важливий агрозахід як дискування стерні ріпаку, соняшнику та кукурудзи під висів озимих зернових.
Сфера дистилерії відзначається особливою специфікою та детальним підходом до всіх аспектів підготовки. Сьогодні виробники стикаються з новими викликами, реалізовуючи бізнес такого типу. Про свій досвід крафтового виробництва розповів засновник ТМ «Ентузіаст» Сергій Степанов під час форуму «Міцний крафт 2025».
Регулярні дослідження Ukravit Institute свідчать, що понад 40% ґрунтів України мають низький або дуже низький вміст рухомого бору, а понад 60% ґрунтів — рухомого цинку. Водночас існує низка несприятливих чинників, які погіршують засвоєння мікроелементів кореневою системою культур, що створює передумови виникнення дефіцитів і негативно позначається на майбутній врожайності.
У час, коли кожне аграрне рішення має значення, BEDNAR приходить з інноваційною відповіддю — поєднанням техніки й агрономії.
Наказом МОН України від 2 червня 2025 року Владилену Сокирську призначено в.о. ректора Уманського національного університету. Який шлях обирає ЗВО з новим керівником, чим беруть абітурієнтів та чого очікувати після приєднання до нього Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини?
Про керівника Миколаївського підрозділу компанії LNZ Group В’ячеслава Баранюка кажуть, що він є випадковою людиною в агробізнесі. Адже працював помічником судді, потім — консультантом судової статистики і не мав нічого спільного із сільським господарством.
На тлі нестабільних прогнозів погоди, ринкових спекуляцій та політичного напруження ключовим фактором, що визначає стан зернового ринку США, залишається попит. Саме експортний попит є надійним індикатором перспектив для американських агровиробників.
Аграрії фактично завершили весняну посівну кампанію, засіявши 5,6 млн га ярими зерновими та зернобобовими культурами. Також посіяно 7,7 млн га технічних культур, серед яких переважають соняшник (4,9 млн га) та соя (2,3 млн га).
Грамотна технологія обробітку ґрунту — основа основ ефективної роботи у кожному рослинницькому господарстві. І при цьому — запорука отримання високих урожаїв у наступних сезонах. Все потрібно зробити вчасно, забезпечивши оптимальні умови для отримання міцних дружних сходів та подальшого розвитку їхньої кореневої системи.
Подружжя Юлії та Дениса Давиденків започаткувало унікальний проєкт у Києві — кавʼярню з мініпігами, де відвідувачі можуть не лише пригоститися кавою, а й провести час із маленькими свинками. Відкриття такої унікальної кав’ярні спричинило справжній ажіотаж. Щодня заклад відвідують десятки клієнтів, приїздять із різних куточків країни, заходять і іноземці. У Piggy Cafе встигли побувати й зіркові гості — Юрій Ткач і Євген Клопотенко.
Ветеран війни Сергій Жуковський, який втратив обидві руки під час бойових дій, сьогодні продовжує свою підприємницьку діяльність. Майже два десятки років він будував бізнес на рідному Запоріжжі — займався продажем сільгоспзапчастин. Та війна змінила все. Тепер у Львові разом із родиною Сергій розвиває власну справу — крафтовий бренд м’ясних снеків «Сушена радість».
Фітофтороз картоплі, викликаний Phytophthora infestans, — це не просто хвороба рослин, а феномен, що суттєво вплинув на розвиток сучасної сільськогосподарської науки. Цей мікроскопічний організм, вперше ідентифікований у XIX столітті, виявився причиною одного з найстрашніших голодів в історії Європи.