Ґрунтовий захист у дії: кукурудза без бур’янів
Як проходить чорничний сезон на Волині
Тернопільщина жнивує: зелений горох з поля йде прямо на переробку
Яготинський маслозавод на Київщині залишається одним із флагманів української молочної промисловості.
Наприкінці червня село Ємчиха (Київська область) стало центром масштабної аграрної події — саме тут відбувся «Всеукраїнський день поля: формула прибутку», організований ГС «Українська бобово-соєва асоціація» (УБСА) та технологічно-насіннєвим агропідприємством TVK Seed Agrocompany.
Підприємство «Біотестлаб», один із лідерів українського ринку ветеринарної фармації, вже понад 35 років спеціалізується на виробництві вакцин та препаратів для тварин.
У селі Малі Крушлинці на Вінниччині родина Дудників розвиває сімейну справу — «Батькову пасіку». Головною особливістю є збережений будинок бджоляра 1974 року з автентичним зимівником і сотосховищем.
У Запоріжжі, за кілька десятків кілометрів від лінії фронту, продовжує працювати найбільший в Україні завод із переробки риби — Klion Group, відомий споживачам під ТМ Veladis.
На родинному хуторі Василяки на Полтавщині фермер Володимир Ярошенко разом із сином вирощує органічний льон і виготовляє з нього унікальний продукт — кашу «Ляняшка».
Єдиний виробник хмелю на Львівщині — агрофірма «Щедрий урожай» — запустив власну лінію гранулювання. Це дозволило підприємству реалізувати повний цикл виробництва: від вирощування хмелю до його переробки та пакування готової продукції.
У селі Дамаска Зіньківської громади, що на Полтавщині, місцеві волонтерки розпочали сезон заготівлі лікарських рослин.
У Києві відбувся міжнародний аграрний форум Agro Ukraine Summit, який вже другий рік поспіль є важливою платформою для обміну думками, аналізу викликів та розробки стратегій підвищення продуктивності, сталого розвитку й міжнародної торгівлі агропродукцією з фокусом на європейську інтеграцію.
У селі Ключарки на Закарпатті стартував полуничний сезон. Місцевий фермер Михайло Габел, який вирощує ягоди вже понад 11 років, цього року збирає ранні сорти: Румба, Клері, Лучія, Джолі. Останній пізній сорт — Мальвіна — дозріє наприкінці червня.
Найбільша платформа для обговорення майбутнього агросектору України Grain Ukraine на своє 10-річчя зібрала майже тисячу учасників.
На Львівщині у селі Туринка працює фермерське господарство «Сварог VII», засноване ветеранами у 2021 році. Сьогодні підприємство обробляє 14 га суниці садової, з яких 10 га уже плодоносять.
У селі Кваси на екофермі «Розенталь» відбулося обрядове свято — Гуцульська міра, яке символічно відкриває сезон полонинського літування на Гуцульщині.
Сергій Риков із Вінниччини вже понад 12 років вирощує ягоди. З початком повномасштабного вторгнення він добровольцем пішов на фронт, а у травні 2022 року отримав важке поранення. Після реабілітації чоловік відновив роботу у власному розсаднику.
15 травня в НУБіП України відбувся круглий стіл на тему: «Інтеграція до ЄС: виклики для українського агропродовольчого сектору в рамках Європейського зеленого курсу».