Така цінова тенденція спостерігалася протягом двох останніх років, розповів віце-президент польської компанії Bio Berry Артур Тиміньски, пише AgroTimes.
За традиційну суницю садову виробникам пропонували ціну, менше приблизно на 40%.
Для переробки найкраще підходять ароматні сорти органічної суниці садової. Один із них незмінний вже багато років — Зенга Зенгана.
Ягоди цього сорту найбільш популярні у західноєвропейських покупців завдяки гарному смаку (ароматний, із кислинкою), темно-червоному кольору, розміру (великі і середні ягоди, стають дрібнішими до кінця періоду збирання), легкому відділенню плодоніжки.
Серед складнощів у вирощуванні Зенга Зенгани експерт назвав сприйнятливість до хвороб, які викликає грибок: сірої гнилі, а також білої та червоної плямистості листя.
Альтернативним сортом органічної суниці є Полка. Його ягоди також мають високі параметри переробки. Цей сорт стійкіший до грибкових захворювань.
Саджанці Полки трохи нижче, ніж у Зенга Зенгани, але це компенсується меншими витратами на захист рослин.