Для ягід розробили революційне паковання, яке збільшує термін зберігання

10 грудня 2023, 16:00 2796

Споживання ягід продовжує зростати в усьому світі, а різні сорти, як і раніше, набирають популярності. З іншого боку, категорія чутливих фруктів стикається з відносно високою часткою псування. Тому було розроблене революційне паковання з модифікованою атмосферою (MAP), яка може активно регулювати співвідношення газів O2 і CO2 усередині паковання, щоб підтримувати найкращу атмосферу для вмісту, який воно захищає.

Про це повідомила віцепрезидент із технологій MAP компанії Hazel Technologies Тереза Скаттіні.

За її словами, найбільшою відмінністю Breatheway є запатентована мембранна технологія Temperature Switch. Паковання створено з урахуванням того, що кожен сорт ягід знаходиться у своєму ідеальному атмосферному співвідношенні O2 і CO2. Мембрани Breatheway розроблені та відкалібровані з урахуванням цих конкретних корисних співвідношень.

«Мембрани реєструють перекіс рівня газу, активно вдихаючи відповідну кількість O2 і видихаючи правильний відсоток CO2. Це дає змогу ягодам зберігати оптимальну атмосферу під час транспортування та в разі непередбачуваних подій, таких як порушення холодового ланцюга. Це призводить до збільшення терміну зберігання, підвищення товарної якості фруктів на 15-30%, а також до поліпшення споживчого досвіду»,  пояснює Тереза Скаттіні.

Наразі Hazel співпрацює з одним із найбільших виробників/продавців ягід у світі та надає Breatheway виключно для своєї малини. Крім того, паковання має велике значення для збереження свіжості та ваги ожини, чорниці та полуниці. Завдяки своїм перевагам Breatheway стала флагманським рішенням Hazel для ягід.

Під час нещодавнього дослідження малина, оброблена препаратом Breatheway, зберігала цільові рівні O2 і CO2 навіть після підвищення температури до 45°F. У середньому малина, оброблена Breatheway, мала на 4-й день на 16,3% більше товарних плодів порівняно з контрольною, на 11-й день вони мали 24,7% товарних фруктів, внаслідок чого в середньому на 44% менше проблем з якістю та покращений зовнішній вигляд.

Breatheway доступний у США, Європі, Африці, Мексиці та Перу. Наступного року значні ресурси будуть спрямовані на розвиток продукту в Латинській Америці. Крім географічного розширення, у Breatheway є плани щодо розширення асортименту, вивчення сумісності нових сільськогосподарських культур і форматів паковання. Хоча ягоди зараз є культурою номер один для Breatheway, в компанії не виключають розширення виробництва технології для огірків або бананів.