Через війну лісові господарства вирощують городину та ягоди

19 червня 2022, 13:30 1016

18 га землі для вирощування городини та ягід цьогоріч виділили 10 лісових господарств Хмельницької області. Ця площа більша в 5 разів у порівнянні з минулим роком. Посіви ягід та овочів збільшили через війну. Частину зібраної городини використають під час виробництва сухих супів для українських воїнів, решту врожаю продадуть.

Про це розповів директор державного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство» Іван Кирилюк, повідомляє «Суспільне».

Керівник господарства відмічає, що збільшили посіви та почали вирощувати культури, які раніше не садили, — картоплю, якої зараз 3 га, помідори та 2 га перцю. 

Наразі в лісгоспі сезон полуниці — саме з неї розпочинають процес жнивування, далі піде смородина, згодом — ожина. Зараз є 2 га полуниці, але планують розширити площу за рахунок осінніх сортів до 5 га.

За словами лісничого Зіньківського лісництва Миколи Магаляса, між рядами молодої малини посадили кріп, цибулю, червоний буряк та інші овочі, щоб земля не пустувала. Загалом мають 0,7 га овочевих культур.

Іван Кирилюк зазначає, що всі 10 лісових господарств Хмельницької області додатково займаються побічним лісовим користуванням — вирощують городину на 18 га землі.