Якщо беремо базову мікрозелень, то її термін придатності 7-14 днів, потім вона переростає або пересихає. Вітграс є чудовою альтернативою. Ми зелень переробили, а сік у морозилку помістили, і коли потрібно продати — він завжди в наявності.
Сіті-ферма «Micro Green Прикарпаття», що в Івано-Франківську, розпочала переробляти мікрогрін на зелений сік — вітграс.
Про це під час прямого ефіру в Instagram розповів власник «Micro Green Прикарпаття» Володимир Мироненко.
Підприємець зазначає, що запустив переробку для того, щоб збільшити терміни придатності продукції.
Якщо беремо базову мікрозелень, то її термін придатності 7-14 днів, потім вона переростає або пересихає. Вітграс є чудовою альтернативою. Ми зелень переробили, а сік у морозилку помістили, і коли потрібно продати — він завжди в наявності.
Максимально сіті-фема може може видавати 35-38 тис. порцій вітграсу на місяць, з такою нормою виробництва — це 1100 клієнтів щомісяця.
У нас йде концентрат самого соку, в якому містяться усі корисні вітаміни — 30 мл вітграсу замінює 1,5 кг овочів та фруктів на день. Цей сік можна додавати в інші соки. Його ціна близько 30-40 грн. Місячний курс вітграсу коштує 900 грн.
Підприємець зазначає, що зараз цей напрям знаходиться в тіньовому ринку — всі працюють через соцмережі, а в ритейлі місце для вітграсу вільне.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua