Розпочато сезон заморозки малини. Куди можна здати продукцію?

06 липня 2022, 12:55 4263

Наприкінці червня розпочався сезон збору малини, який триватиме до кінця жовтня, тобто до перших заморозків.

В рамках проєкту «Академія Ягідництва» начальник відділу стандартизації та якості заводу бренду Tevitta Валентина Гулина розповіла про вимоги до здачі малини на заморозку. 

Валентина Гулина

«У малині не допускаються гнилі чи запліснявілі ягоди. Вони мають бути свіжозібраними, цілими та сухими, без наявності хвороб чи комах. Відсоток недозрілих ягід не має перевищувати 5%».

Щодо транспортування, то рекомендується використовувати ящики, де ягоди має бути не більше 3 кг, щоб вона не була пошкоджена. Якщо потрібно, в пунктах прийому Tevitta можна взяти необхідну кількість. 

«При формуванні ціни ми орієнтуємось на ринкову вартість ягоди, урожайність та попит, також на якість. Наші постачальники отримують кошти в момент здачі ягоди», — додає начальник відділу стандартизації та якості заводу бренду Tevitta. 

Завод із заморозки ягід, овочів та фруктів бренду Tevitta приймає сезонні ягоди з усієї України. 

Пункти збору є у м. Шпола Черкаської області, а також у Вінницькій області (м. Жмеринка, м. Бар та с. Миронівка Ямпільського р-ну), де ягода приймається відразу до холодильного цеху.  Ще один пункт прийому розташований у м. Львів.