Європейський Союз інвестує 2,2 млн євро для стимулювання впровадження та споживання рослинних продуктів по всій Європі.
Фінансування підтримає проєкт «Інноваційні стратегії для прискорення впровадження та споживання рослинної їжі» (ISAAP), який триватиме з вересня 2025 року по серпень 2027 року, пише Food Business.
ISAAP має на меті посилити перехід Європи до більш сталого харчування шляхом просування бобових культур та розробки страв рослинної їжі для громадського харчування.
Проєкт об'єднує фермерів, дослідників, неурядові організації та компанії громадського харчування, а також координується з національними офісами ProVeg International у Португалії та Чеській Республіці. Він також відтворить і розширить стратегії з Національного плану дій Данії щодо рослинних продуктів харчування, який став моделлю для просування змін у харчуванні у великих масштабах.
У Португалії ProVeg Portugal керуватиме залученням зацікавлених сторін разом із ключовими сільськогосподарськими групами, зокрема Confederação dos Agricultores de Portugal (CAP) та організацією виробників CERPRO.
У Чехії ProVeg зосередиться на секторі громадського харчування, співпрацюючи з Catering Zdravě та іншими партнерами для розширення асортименту рослинних страв, доступних у ресторанах, школах та їдальнях на робочих місцях.