ТМ Panfruit Ukraine випускає сублімовану продукцію, яку продає в Україні та експортує до Європи та США. Згодом виробник планує вийти на ринок Скандинавії.
Про це під час прямого ефіру в Instagram розповів директор Panfruit Ukraine Сергій Стеценко.
Більшість сировини у Panfruit Ukraine своя: 25 га ягід компанії «Диканські ягоди» та 45 га — «Оріл-Еко». Обсяги вирощеної продукції більші, ніж використовуються для сублімації. Panfruit Ukrainе може переробляти 50 т замороженої продукції на рік, а вирощують — 100-200 т. Решту — експортують в замороженому вигляді.
Ягідні компанії вирощують полуницю, малину, вишню, черешню, а також томати чері. Цього року планують висадити ще буряк і селеру.
Сергій зазначає, що сублімувати можна все, що має вологість. Єдине, що складно піддається сублімації, — це продукти, які мають високий вміст жиру або цукру. Наприклад, сало або мед.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua