Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль 8 травня затвердив Методичні настанови щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів на потужностях первинного виробництва молока та/або малих потужностях з переробки молока.
Про це повідомляє Асоціація виробників молока.
Зазначається, що метою документа є надання практичних рекомендацій для господарств, які займаються первинним виробництвом молока та малих переробних потужностей, з урахуванням специфіки крафтового виробництва й гнучкого підходу до впровадження процедур безпечності.
Методичні настанови розроблено відповідно до статті 33 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» і покликано підтримати динамічний розвиток крафтової молочної індустрії в Україні.
З повним текстом документа можна ознайомити за посиланням.