Визначено борошно, яке дозволяє продовжити термін придатності хліба

16 квітня 2023, 13:20 2233

Якщо в рецептурі хлібобілочних продуктів як альтернативу звичному крохмалю використовувати борошно з амілопектиновим типом крохмалю ваксі, термін придатності виробів продовжується з 5 до 7 днів.

Про це розповіла начальник відділу якості «Агрофірма «Поле» Вікторія Павловська під час бізнес-зустрічі «Хлібопекарський бізнес-2023».

«Борошно з амілопектиновим типом крохмалю ваксі дозволяє створити етикетку Clean Label, що на сьогодні є надзвичайно актуальною темою. Споживачі хочуть мати продукти з натуральних інгредієнтів, тому є тенденція до спрощення складу продуктів і використання такого виду  борошна з ваксі-проса, що дає можливість зробити продукт натуральнішим та скоротити перелік інгредієнтів», — зазначає Вікторія Павловська.

Вона розповіла, що додавання борошна з ваксі-проса покращує пружність і розтяжність тіста, підвищує збалансованість цих фізичних властивостей між собою, поліпшує силу борошна. Хліб, випечений з додаванням такого борошна, має більший об’єм, кращий смак і зовнішній вигляд порівняно зі стандартом.

«Додавання до рецептури борошно з амілопектиновим типом крохмалю ваксі дозволяє виробляти також продукти Gluten Free. Крім того, є докази, що цей тип борошна сприяє збереженню властивостей під час заморожуванні хліба», — зазначає експертка. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua