На ProCheese Awards 2025 визначили найкращий сир року

29 вересня 2025, 16:48 304

Джерело фото: AgroPortal.ua

27–28 вересня в Мистецькому арсеналі у Києві пройшов фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards 2025, де визначили найкращий сир цього року. Загалом за звання найкращого змагався 81 сир з приблизно 30 сироварень. Головним переможцем конкурсу став сир «Повня» від ферми-агросадиби «Ясна».

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

Золото ProCheese Awards 2025 отримали:

  • «Сирні мандри» — сир «Том»
  • «Мамин сир» — сир «Дарвайка»
  • «Чесниківська сироварня» — сир «Чесниківський 50 днів»
  • «Доообра ферма» — сир «Бікоз»
  • «Сироман» — сир «Трюфель»
  • «Європейська Сироварня» — сир «Брюност зі смаженим волоським горіхом та в’яленою журавлиною»

Срібло ProCheese Awards 2025 отримали: 

  • «Гарбузовий Рай» — сир «Говерла»
  • «ФермерОк» — сир «Посульський»
  • «Джерсей» — сир «Швейк»
  • «Селиська Сироварня» — сир «Селиський»
  • «Чізарня» — сир «Довбиш»
  • «Доообра ферма» — сир «Легенда»
  • «Мамин сир» — сир «Падре Ромжа»
  • «Чізарня» — сир «Качота з трюфелем»

Бронзу ProCheese Awards 2025 отримали:  

  • «Мольфар» — сир «Рондель»
  • «Сирні Мандри» — сир «Пікколо»
  • «Щедра фермерська родина» — сири «Гауда» та «Монастирський»
  • «Чесний сир» — сири «Гауда» та «Раклет»
  • «Чесниківська сироварня» — сири «Чесниківський 1 місяць» та «Норберт»
  • «Доообра ферма» — сир «Янгол»
  • «Косівська» — сир «Качіаковалло»
  • «Pastourelle» — сир «Altin Cheese Gold»
  • «Cheese Way» — сир «Бакштейн»
  • «Селиська Сироварня» — сир «Нарцис Карпат»
  • «Старий Порицьк» — сир «Чеддер»
  • «Джерсей» — сир «Альпа»
  • «WineTime» — сир «Джерсі Нуар»
  • «Мамин Сир» — сир «Феркованя»
  • «Сироман» — сир «Віхола»
  • «Lel’» — сир «Копчена моцарела міні»
  • «Гарбузовий рай» — сир «Годз»
  • «Сирне ательє родини Кириленків» — сир «Намазка з козиного сиру»
  • «Zinka» — сир «Козячі штучки»
  • «Сирні Мандри» — сир «Львівський Чеддер кавовий»