На Чернігівщині з'явиться новий переробник олійних культур

15 квітня 2023, 15:25 3086

У Чернігівській області підприємиця завдяки програмі «Власна справа» від урядового проєкту «єРобота» організовує підприємство з переробки олійних культур.

Про це повідомляє Сайт міста Чернігова.

Щоб отримати мікрогрант на створення бізнесу, Галина Мисник підготувала бізнес-план, подала його разом із заявою через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення Державного центру зайнятості, а потім — грантові гроші. Їх витратила на придбання обладнання для переробки олійних культур.

Галина Мисник, підприємиця

У нас є родинний бізнес — ФГ «Золотий пармен», яке сертифіковане як органічне. Спеціалізується на садівництві та вирощуванні зернових та олійних культур. Виробництво олії ми облаштуємо у власному приміщенні. Виготовлятимемо продукцію, насамперед із власної сировини: насіння соняшнику, льону, рижію. Для переробки також закуповуватимемо насіння без посередників у невеликих фермерських господарствах, які мало або зовсім не використовують хімічні добрива, пестициди та гербіциди. Також плануємо надавати послуги з переробки різних олійних культур.

За словами підприємиці, зі збутом продукції проблем не виникне: олію та макуху реалізовуватимуть у власному магазині та інших торгових мережах. Макуху можна використовувати у власному фермерському господарстві, продавати фермерам та приватникам як добавку до кормів тваринам.