Зменшити наслідки війни: COPA-COGECA підтримала скасування квот до ЄС

30 квітня 2022, 10:10 547

COPA-COGECA офіційно підтримала пропозицію Єврокомісії скасувати торгові бар’єри для України .

Вчора, під час офіційної зустрічі в Брюсселі, члени COPA-COGECA висловили повну солідарність з українською агроспільнотою і підтримали ініціативу Єврокомісії щодо скасування квот на українську сільгосппродукцію. Зі сторони українського агросектору у засіданні  взяла участь директор Всеукраїнського аграрного форуму Марія Дідух. Про це йдеться на сторінці УКАБ у Facebook. 

Члени COPA-COGECA підтримали пропозицію, зроблену Єврокомісією у середу, щодо виняткової та тимчасової реорганізації торговельних відносин України з ЄС через агресію росії, а саме — скасування на один рік усіх тарифів і квот на експорт з України, щоб підтримати економіку країни під час війни.

COPA-COGECA

«Враховуючи гуманітарні потреби, контекст війни та її виняткову і тимчасову основу, ми підтримуємо цю пропозицію. Необхідно дотримуватись стандартів ЄС щодо харчових продуктів, зокрема безпеки. Ми разом з інституціями ЄС будемо контролювати її впровадження, щоб уникнути або попередити порушення ринку, особливо в найбільш вразливих секторах».