Висоцький: Остаточний перелік за напрямками підтримки ягідництва буде прийнято в лютому

30 січня 2020, 12:25 2032

Ягідництво займає суттєву частку в розрізі площ у промисловому виробництві, яка досить інтенсивно зростає. В Україні під ягідними культурами знаходиться 1 тис. га. Це важливий напрямок для країни з точки зору валютного надходження, створення робочих місць і розвитку технологій.

Про це повідомив заступник міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час Міжнародного форуму «S-FRUIT TRANSFORMATION 2020», передає кореспондент AgroPortal.ua.

«Підтримка ягідництва в 2020 році буде діяти, оскільки вона є частиною напрямку садівництва. Зараз іде обговорення в робочих групах міністерства, але концептуальні напрямки, такі як саджанці та обладнання для переробки, будуть збережені», — зазначив Тарас Висоцький. 

Також посадовець відмітив, що в переліку програми підтримки передбачено відшкодування ягідникам вартості будівництва великих промислових теплиць для ягідництва, але за умови, якщо вони будуть збудовані та введені в експлуатацію цього року.

«Хочу зауважити, що рішення щодо формування програм підтримки приймає не департамент, ми цього року відкриті й орієнтуємося на пропозиції від профільних асоціацій. Це не буде рішення виключно міністерства, а буде спільно прийняте рішення. В рамках наданих пропозицій включали різне обладнання, в тому числі й відшкодування ягідникам вартості будівництва великих промислових теплиць. В нас є підхід з точки зору відшкодування 30% вартості обладнання і будівництва надавати компенсацію, але потужності мають бути введені в експлуатацію цього року», — зазначає Тарас Висоцький.

Також він уточнив, що виробникам, які подавали документи на державну підтримку в другому півріччі 2019 року, виплати здійснюватися не будуть.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua