Україна імпортує лише унікальні соуси з-за кордону, решта — власне виробництво

26 листопада 2025, 12:45 443

Імпорт соусів Україною наразі вдвічі менший за експорт, і динаміка зменшується як у натуральному виразі, так і в грошовому.

На цьому наголосив старший аналітик Pro-Consulting Ярослав Куліковський під час конференції VeggiFruits 2025.

Україна переважно імпортує унікальну продукцію для українського ринку — червоні соуси, білі соуси, а майонези практично не імпортує. Основні країни-експортери — Італія, Польща та Німеччина.

Ярослав Куліковський, старший аналітик Pro-Consulting

Українські соуси споживає більше 80% В2С сегмент, приблизно 60% продукції реалізується через супер- та гіпермаркети. 20% — магазини біля дому. HoReCa становить приблизно 21% у загальній структурі споживання соусів в Україні.

Споживач здебільшого купує даний вид продукції з полиць магазинів, аніж в інтернеті. Замовлення через інтернет характерні більше для унікальних або крафтових соусів.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua