Українські соуси споживає більше 80% В2С сегмент, приблизно 60% продукції реалізується через супер- та гіпермаркети. 20% — магазини біля дому. HoReCa становить приблизно 21% у загальній структурі споживання соусів в Україні.
Імпорт соусів Україною наразі вдвічі менший за експорт, і динаміка зменшується як у натуральному виразі, так і в грошовому.
На цьому наголосив старший аналітик Pro-Consulting Ярослав Куліковський під час конференції VeggiFruits 2025.
Україна переважно імпортує унікальну продукцію для українського ринку — червоні соуси, білі соуси, а майонези практично не імпортує. Основні країни-експортери — Італія, Польща та Німеччина.
Українські соуси споживає більше 80% В2С сегмент, приблизно 60% продукції реалізується через супер- та гіпермаркети. 20% — магазини біля дому. HoReCa становить приблизно 21% у загальній структурі споживання соусів в Україні.
Споживач здебільшого купує даний вид продукції з полиць магазинів, аніж в інтернеті. Замовлення через інтернет характерні більше для унікальних або крафтових соусів.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua