Про це він розповів виданню ШоТам.
«У нас, священників, прийнято завжди звертатися до єпископа про дозвіл на відкриття власної справи. Я так і зробив, і коли отримав його, розпочав прописувати проєкт. Завдяки гранту ми закупили техніку: різні види пічок та тістоміс», — говорить Тарас Хом’юк.
Пекарня створила три робочих місця. 10-20% чистого доходу спрямовується на благодійність.
«Своєю діяльністю я хотів би подолати стереотипи про церкву та священників, які поширені в суспільстві. Якщо запитати пересічну людину, що таке церква та що там роблять, то, найімовірніше, можна почути у відповідь багато різних речей — тільки не те, що ми робимо насправді. Зазвичай люди звикли, що церква потребує підтримки, на неї потрібно жертвувати. А тут навпаки — церква має благодійні ініціативи, створює пекарню й допомагає тим, хто цього потребує», — розповідає священник.