Так, яблук експортовано на 6, 2 тис. т, що додало до аналогічного періоду 2016 року 10,5% в обсязі, тоді як вартість експортованої продукції в січні-квітні 2017 р. зросла на 19,3%, повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу».
Плодів та горіхів за останніми даними експортовано в обсязі 11,3 тис. т, що на 83% більше, ніж за січень-квітень 2016 року, а загальна вартість зросла на 76% до $14,6 млн.
Як зазначають експерти, такі результати стали можливими завдяки розвитку менеджменту вузького кола компаній, поліпшення роботи в маркетингу та орієнтацію на середньострокову перспективу, що звичайно поліпшує якість організаційної роботи між виробниками і імпортерами української продукції.
Найбільшу частку в поставках свіжих фруктів мають яблука — 97%.
«Щодо ягід, тут все набагато цікавіше. Так, 8,5 тис. т склали поставки підготовленої чорниці, вишень, черешень та ін.. (+70%) на $10,8 млн (+63%). Виробники малини і ожини поставили закордон продукції в обсязі 2,5 тис. т (+154%) на $3,3 млн (+123%)», — говориться в повідомленні.