Про це заявив засновник ягідної ферми «Оріль-еко» в Дніпропетровській області Сергій Коробкін журналу «Плантатор», пише AgroTimes.
«Три-чотири роки тому, інвестиції на рівні $1,5 млн у 30-гектарне господарство здавалися мені чимось нереальним. Тільки вдуматися: 50 тисяч доларів на гектар! Тобто я не міг повірити в те, що фермери реально йдуть на такі витрати, адже звідусіль тільки й чути розмови про низьку ціну на ягоди, про потребу економити на засобах захисту рослин і добривах», — розповів фермер.
Він зазначив, що деякі витрати у своєму бізнес-плані не врахував, а дещо — переоцінив.
Так, витрати на саджанці по факту виявилися меншими, адже купували їх в Україні. Облаштування огорожі теж обійшлося дешевше.
При цьому, витрати на склад-холодильник і потужності для заморожування ягід Сергій Коробків оцінював на рівні $ 100 тис., але в підсумку кошторис зріс до €140 тис.