Про це сироварня повідомила на своїй сторінці у Facebook.
Виробник зазначає, що аналогів такого продукту в Україні поки що немає.
«Введення бурякових цукатів у склад йогуртів на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% — β-каротину, на 11% — калію, на 9% — магнію та вітаміну С, на 8% — заліза, на 4% — кальцію», — цитує сироварня результати дослідження СНАУ.
Також зазначається, що харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками — незасвоюваними інгредієнтами продуктів харчування, що селективно стимулюють ріст та активність одного або кількох видів бактерій у товстому кишечнику. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон.
«А найголовніше, що окрім закваски виробництва Данії, всі складові йогурта українські. Вироблено експерементальну партію», — підсумовують в O'bereg.
Для довідки: Сироварня O'bereg виробляє молоді і витримані сири, м«який сир, солодке і солоне вершкове масло, сметану, йогурт і сирні цукерки ручної роботи.