Минулого року «Станіславська сироварня» отримала найпрестижнішу відзнаку в своїй категорії на міжнародному конкурсі сирів World Cheese Awards 2022 — Super Gold. За рік у підприємства змінилося багато чого і переважно на краще.
Про це розповіла засновниця «Станіславської сироварні» Наталія Пальчак.
«Після конкурсу зросла впізнаваність бренду. Але й ми багато вкладаємо для цього. Ми змінили стратегію розвитку та почали мріяти більш масштабно. Збільшився обʼєм продажів, тож ми можемо більше інвестувати у розвиток та розширення сироварні. Крім того ми виграли грант від Дія.Бізнес і будемо запускати магазин на колесах для виїзної торгівлі, як це роблять у в Європі», — розповідає Наталія Пальчак.
Вона додала, що сироварня знайшли нового постачальника і планує експериментувати з овечими сирами. Але головним планом для підприємства є масштабування, збільшення обʼємів виробництва і продажів, будівнцтво приміщення із виробництвом і дегустаційною залою.
«Але це все відбувається поволі, спочатку має сформуватися потужний ринок із сильними гравцями. Ми помітили позитивні тенденції: виробників почали поважати, є запит на локальний крафтовий продукт, як від місцевих, так і від туристів, адже всі шукають емоцію», — зазначає Наталія Пальчак.