Через нестачу працівників хлібопекарі запускають навчальні школи

02 листопада 2025, 10:25 420

У галузі хлібобулочного виробництва люди мають бути висококваліфікованими, зокрема пекарі, які працюють безпосередньо з тістом. Через війну та й загалом стало складніше вести бізнес, плинність кадрів збільшується.

На цьому наголосила співзасновниця та директорка пекарні Bakehouse Юлія П’ятницька під час панельної дискусії на New Food Summit 2025.

Таким чином, торік у Bakehouse прийняли рішення запустити школу, яка має кілька спрямувань, одне з яких — робота з кадровим резервом компанії.

Юлія П'ятницька, співзасновниця та директорка пекарні Bakehouse

Перші результати вже є, і я тішуся, що до нас самі приходять люди, іноді підлітки, яким дуже подобається галузь, продукт, і які хочуть навчитися, а потім продовжити працювати. Це дуже добре, оскільки така зміна в суспільстві вказує на те, що професія пекаря стає престижною.

Юлія П’ятницька додала, що наразі фокусується на людях, оскільки в хлібопекарському бізнесі, де знання мають велику цінність, важливо знаходити й утримувати тих, хто буде зберігати, поглиблювати і далі передавати ці знання. Адже це запорука того, що пекарня зможе випускати інноваційні продукти регулярно.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua