Фінсько-німецький проєкт, що фінансується Європейським інститутом інновацій і технологій (EIT-Food), створює альтернативу м'ясу з соняшникової макухи.
Про це повідомляє foodnavigator.
Науково-дослідний проєкт Taste2Meat очолює професор Неслі Созер із Центру технічних досліджень Фінляндії VTT. За його словами, проєкт робить внесок у безвідходну та екологічно чисту харчову систему шляхом розробки як гібридних (поєднання м’яса та рослинного білка), так і виключно рослинних альтернатив м’ясу для європейських споживачів.
Для створення текстур, схожих на курку або яловичину, науковці використовуватимуть технологію мокрої екструзії. У поєднанні з білками гороху та ріпаку дослідники планують розробити альтернативи рослинному м’ясу з бажаним органолептичним профілем.