У Німеччині виробництво замінників м'яса зросло на 17%

18 травня 2022, 19:00 1136

У 2021 році вироблено 98 тис. т замінників м'яса на суму 458 млн євро. За цей період виробництво м'яса скоротилося на 8% у вартісному вираженні.

За даними Федерального статистичного управління (Destatis), у 2021 році компанії у Німеччині виробили замінників м'яса трохи менш ніж на 17% більше, ніж у попередньому році, а виробництво збільшилося на 62,2% порівняно з 2019 роком.

Повідомляється, що кількість компаній, що виробляють продукцію в Німеччині, також збільшилася з 34 у 2019 та 2020 роках до 44 у 2021 році.

Незважаючи на це збільшення, вартість замінників м'яса виявляється відносно низькою порівняно з м'ясними продуктами. У 2021 році вартість м'яса та м'ясних продуктів, вироблених у Німеччині, склала 35,6 млрд євро, що приблизно у 80 разів перевищує вартість замінників м'яса. Проте з 2019 р. — другий рік поспіль — спостерігається зниження вартості м'ясної продукції: у 2021 р. вона знизилася на 7,8% порівняно з попереднім роком та на 11,3% порівняно з 2019 р. У 2019 р. вартість виробництва м'яса у Німеччині досягла 40,1 млрд євро, що є найвищим показником за десять років.

У Німеччині останнім часом споживається все менше м'яса: за даними Федерального агентства сільського господарства та продовольства (BLE), споживання у 2021 році становило 55,0 кг на душу населення. Це зниження на 12% порівняно із 2011 роком (62,8 кг на душу населення) і найнижче значення з початку розрахунків у 1989 році.