Український виробник рослинного м’яса випустив суперболи з конопляним протеїном

30 липня 2022, 11:02 5900

Виробник продукції з рослинного м’яса Eat me at випустив на ринок суперболи з конопляним протеїном.

Про це говориться у повідомленні компанії. 

Як зазначається, конопляним протеїном виробник замінив картопляний, який раніше привозили з Європи. І саме він став першим вагомим інгредієнтом, який виготовляється в Україні. 

«А що відомо про конопляний протеїн? Він корисний, оскільки має 9 незамінних амінокислот, антиоксиданти, вітаміни групи В та корисні для серця ненасичені жири. Ще його часто називають суперфудом. 

А тепер у поєднанні з мінералами коджі, які повні заліза, дріжджевими екстрактами, багатими на вітаміни В2, В6, В12, соєвими білками — рослине м’ясо Eat Me At можна називати суперфудом Х2», — підкреслили в компанії.

Конопляний протеїн, який використовує Eat me at, виготовляється з насіння українського сорту коноплі, який називається «Глесія». Він був селекціонований в Глухівському інституті луб’яних культур, який працює ще з 1931 р. Цей сорт — чемпіон серед ненаркотичних конопель за насіннєвою продуктивністю. Сьогодні з нього і виготовляють волокно, і збирають насіння для конопляної олії та протеїну.

В rомпанії уточнили, що вже працюють над пошуком нових можливостей і скоро анонсують нові інгредієнти українського походження.


Для довідки: у вересні 2020 р. український стартап Eat me at вивів на ринок рослинне м'ясо, основою якого є текстурований соєвий білок.