Український ринок перенасичений сирами напівтвердої групи

01 липня 2023, 08:40 3516

Джерело фото: ProCheese // Instagram

Українська культура сироваріння була знищена за радянських часів для того, щоб вона не виділялася, а виробники — не мали змоги демонструвати свої унікальні продукти.

Про це під час прямого ефіру в Instagram розповіла сирна експертка ProCheese, засновниця першої в Україні сирної Академії ProCheese та суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards Оксана Чернова.

propData.content.image
Оксана Чернова

Простіше було варити сир напівтвердої групи. Тому в радянські часи він весь був таким. Це відлуння ми бачимо сьогодні на полицях супермаркетів, які заповнені напівтвердими сирами. І жоден маркет не дасть відповіді, яка різниця між 10-15 сирами однієї групи.

Оксана Чернова зазначає, що різниця між сирами має бути не лише за текстурою і кольором, а й за смаком, оскільки це основне, за чим йде покупець.

«Наступний етап розвитку українського сироваріння — концентрація виробників на конкретному виді сиру або групі сирів. Це зробить продукт більш якісним та унікальним», — пояснює Оксана Чернова.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua