Сезон відкрито: спаржа трохи дорожча за огірки

07 травня 2022, 08:00 2343

В Україні стартував збір першого весняного овочу з відкритого ґрунту — спаржі. Сьогодні понад 100 га спаржі знаходиться на окупованих територіях. Багато людей виїхало, але і недостача спаржі на ринку також присутня.

Про це в коментарі AgroPortal.ua розповів генеральний директор ТОВ «АВ ЛІХТ» Василь Поліщук.

«Попит є і буде, адже це здорове харчування. Ціна на спаржу достатньо приваблива — трохи вища, ніж на огірки. Загалом аспарагус (наукова назва) — достатньо новий продукт для українців, тож ми тільки починаємо звикати до його вишуканого смаку та ніжного аромату», — резюмує Василь Поліщук. 

За його словами, погода впливає на врожай спаржі, але при необхідному догляді можна отримати доволі непогані показники. Хоча давати оцінку врожайності цього сезону можна буде через декілька місяців.

Василь Поліщук зазначає, що спаржу вирощувати не складніше, ніж картоплю. Більше того, це багаторічна рослина, врожай із якої можна збирати до 20 років. Для цього її варто підживлювати, прополювати, поливати. При цьому культура не потребує великої кількості хімічних препаратів. 

Для довідки: компанія «АВ ЛІХТ» заснована в 2016 р. та є прямим постачальником продукції європейських виробників. ТОВ «АВ ЛІХТ» має підписані контракти на постачання оригінального європейського посадкового матеріалу з країн ЄС.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua