Власник солодкого бізнесу Костянтин Гетта сам підбирає кадри для свого підприємства. Кажуть, завдяки величезній комунікабельності притягує світлих сонячних людей, які поділяють його захоплення здоровою їжею.
Менеджер Тетяна Гончаренко охоче представляє 6 видів халви, 16 різновидів батончиків, знову підкреслюючи, що усі вони — тільки з натуральної сировини. Невдовзі планують додати ще два нових смаки. Використовуються такі складові: пророщене зерно соняшнику, мед, кокосова стружка, арахіс, кориця, кунжут, мак, популярна останнім часом зелена гречка. Усе це об’єднується у чудернацькі смаки.
Максимально сировину беруть у місцевих фермерів. Приміром, мають постійний договір із надійним пасічником. А екзотичні продукти отримують прямими поставками через Одесу з Узбекистану, Ірану.
Рік тому творці «ДоброЇж» отримали сертифікат і офіційно вийшли на ринок. У жовтні минулого року додатково сертифікували і халву.
Своєю основною конкурентною перевагою виробники вважають те, що виготовляють кожен свій продукт за індивідуальною авторською рецептурою. Для цього зібрали навколо себе захоплених професіоналів-кондитерів.
Багато хто з них самі є вегетаріанцями, практикують сироїдство. Постійно вчаться, відшукують та освоюють нові технології. «Українцям же притаманно бути вправними самоучками», — примовляє Тетяна Гончаренко.
«ДоброЇж» вже встиг заявити про себе як про соціально активний бізнес. Підприємці є членами ГО «Українська еко-ініціатива».
П’ятеро співробітників цього невеличкого підприємства виготовляють до 15 тисяч натуральних батончиків на місяць. Реалізують їх завдяки власному сайту. Смачну і корисну продукцію залюбки замовляють кавові точки, де до напою зручно взяти такі солодощі. Знайшли поціновувачів смаколиків у Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі. Звісно, хочуть розширити географію продажів на всю Україну. Замислюються і про експорт.
Невдовзі мають отримати штрих-код на продукцію, тоді буде легше потрапити до спеціалізованих екомагазинів та відділів у супермаркетах. Обов’язково планують сертифікуватися і за системою HACCP.
Із обладнання на підприємстві є хіба що преси для халви та спеціалізовані столи та стелажі. «Виробництво у нас трудомістке, — уточнює Тетяна Гончаренко. — Переважно все робиться вручну. Зате ми вкладаємо у свій солодкий продукт душу і любов».
Ірина Садова, AgroPortal.ua