ФГ «Вауберрі» на Київщині вирощує органічну лохину на 15 га. У майбутньому планують збільшувати площу. Водночас мають намір розширювати свій ягідний асортимент, щоб у їхніх клієнтів у сезон був максимальний вибір корисних ягід.
Про це AgroPortal.ua розповів засновник фермерського господарства «Вауберрі» Олександр Вовченко.
Нині на ягідній плантації вирощують лохину ранніх, середніх і пізніх сортів. Зокрема, Дюк, Блюкроп, Блюголд, Блюджей, Чендлер, Аврора та Еліот.
«Поки що працювати з новинками не довелося, але ми не виключаємо такої можливості в майбутньому. Ми не спеціалізуємося на вирощуванні саджанців, тому продаємо лише ягоду», — продовжує фермер.
Минулої зими у «Вауберрі» встановили сортувальний стіл із калібратором, що значно підвищить якість продукції, також облаштували пакувальний цех.
За словами засновника фермерського господарства, минулого сезону вони робили акцент на адресній доставці у Київ за принципом «від поля до столу». Такий сервіс дуже зручний для клієнтів, адже доставка була безкоштовною. Цього сезону в планах є розширення каналів збуту, і вже розглядається співпраця із торговельними мережами.
На даному етапі у «Вауберрі» не займаються заморожуванням, можливо — у перспективі. Минулого року весь урожай реалізували виключно у свіжому вигляді.
«Ми не беремося давати жодних прогнозів, особливо зараз, коли у нас триває війна. Багато чого залежить й від ситуації на фронті, й від добробуту людей, й від економічної ситуації загалом. Дуже багато факторів. Наше завдання: продовжувати працювати, доглядати за своїм садом, створювати робочі місця, підживлювати економіку. Незважаючи на складну ситуацію, ми будемо шукати ефективні канали збуту власної продукції. Віримо у наше військо, у перемогу і процвітання України», — підсумував Олександр Вовченко.
Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua