Серед найпопулярніших університетів України — 10 агровишів

31 серпня 2022, 14:25 2987

Сайт Osvita.ua опублікував рейтинг 100 найбільш популярних закладів вищої освіти (ЗВО). До нього увійшло 10 аграрних університетів.

Першим серед аграрних ЗВО, а в загальному рейтингу їх 11, є НУБіП України. Цього року до університету було подано 9675 заяв від абітурієнтів.

Незважаючи на наближеність до кордону з рф та значний відтік молоді з регіону під час війни, до рейтингу потрапив також Сумський національний аграрний університет (СНАУ) — 89 місце (2157 заяв).

propData.content.image
Володимир Ладика, ректор СНАУ

Уже сьогодні, за результатами поданих оригіналів документів та аналізу «перших пріоритетів», можемо говорити, що ми виконуємо державне замовлення на перший курс, яке цього року є більшим на 100 бюджетних місць. Традиційно популярними у здобувачів є спеціальності агрономія, агроінженерія, лісове господарство, транспортні технології. Змогли оцінити абітурієнти й нові освітні програми, зокрема — автомобільні дороги

Для довідки: рейтинг формувався на основі поданих заяв від вступників на навчання для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та магістра на базі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання станом на 29 серпня 2022 року.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua