У листопаді було завершено безкоштовний навчальний курс для українських сироварів «Теорія професійного сироваріння» від ProCheese Академії та Пола Томаса — технічного директора британської Academy of Cheese — освітньої організації, яка просуває професійні знання про сироваріння та кар'єру у сирній сфері. Такий курс було проведено в Україні вперше.
Про це повідомляє пресслужба ProCheese Академії.
У навчанні, яке пройшло у форматі онлайн, взяли участь понад 170 українських сироварів.
Щоб підтримати українських сироварів і допомогти їм отримати знання від світового експерта, лекції були безкоштовними та проводилися у зручному форматі вебінарів. Також на курсі був доступний синхронний переклад навчального матеріалу українською.
Серія вебінарів була проведена для сироварів України, які:
Як зазначив Пол Томас, він вважає своїм моральним обов'язком надати підтримку українцям. А саме — посприяти сироварам у вдосконаленні навичок, які допоможуть успішно розвивати їхній бізнес і долучитися до відновлення економіки після закінчення війни. А потім підготувати їх до торгівлі з Європейським Союзом.
Після проходження курсу учасники дізналися, як:
Також незабаром буде проведено тестування, після якого учасники отримають сертифікати від ProCheese Академії про прослуховування курсу.
Організатори відмічають, що подібні освітні проєкти дуже важливі для виробників сиру, адже нові знання допоможуть їм виготовляти ще якісніший сир, нарощувати експортний потенціал, а також розширяти присутність українських брендів у національних торгових мережах.
Для довідки: ініціаторами проєкту стали компанія-імпортер і виробник сиру Ardis Group та ProCheese Академія — перша в Україні сирна академія, яка готує сертифікованих сирних професіоналів — чизмонгерів і сирних сомельє. Проєкт із підвищення рівня обізнаності відбувся за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program.