Втрачені обсяги: українську молочку врятує експорт
У вартісній структурі експорту молокопродуктів у 2021 році на молоко та вершки згущені припадає 32%, на масло вершкове — 29%, на сири — 15%, на сироватку — 13%.
Про це повідомив заступник голови «Спілки молочних підприємств України» Арсен Дудур під час експертної дискусії «Логістичні шляхи експорту української молочної продукції».
За словами експерта, в нинішній ситуації експортноорієнтованими продуктами залишається сухе молоко, молочна сироватка, казеїн та вершкове масло.
При цьому, за інформацією «Спілки молочних підприємств України» за 2021 рік, Україна експортує 88% виробленого казеїну, 45% — сироватки у твердих формах та 45% — сухого знежиреного молока.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua