Відкрито реєстрацію на World Cheese Awards 2024

12 липня 2024, 17:25 1058

World Cheese Awards (WCA) — наймасштабніший світовий сирний конкурс, започаткований у Великій Британії 36 років тому, вже третій рік поспіль в очікуванні на українські сири. Цьогоріч захід відбудеться 15-16 листопада у м. Візеу, Португалія.

До участі традиційно допускаються як великі сирні підприємства, так і крафтові виробники. Основна вимога — документально підтверджена якість і безпечність продукції. Партнером та офіційним представником заходу в Україні є компанія Ardis Group.

За підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOOD Trade Program), а також за сприяння Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, спільнотою поціновувачів сиру ProCheese від Ardis Group українським виробникам сиру буде надана допомога з:

  • вибором сирів, які матимуть переваги в конкурсі;
  • реєстрацією сиру на офіційній платформі WCA;
  • описом сиру, пакованням і маркуванням згідно з правилами конкурсу;
  • організацією транспортування сиру до Португалії з України.

Додатково на заході буде організовано національний стенд для представлення України та українських сирів міжнародним сирним експертам і гостям заходу.

Для виробників участь у міжнародному конкурсі надає низку переваг:

  • промоція власного бренду за кордоном;
  • можливість відкрити свій продукт для іноземних баєрів із подальшим налагодженням експорту; 
  • шанс отримати визнану світову винагороду від професійного журі та використовувати її для просування сиру на вітчизняному ринку.

«За два роки участі українських сирів у World Cheese Awards ми привезли аж 26 нагород для українських виробників, і це мотивує нас не зупинятися на досягнутому. Автентичність сиру, особливі смак і рецептура, незвичайна форма — саме це дозволить вам виділитися серед тисяч учасників і завоювати серця сирних професіоналів із різних куточків світу», — зазначає сирна експертка, засновниця ProCheese Академії та суддя World Cheese Awards від України Оксана Чернова.

Форма попередньої реєстрації учасників та інформація щодо участі.  

Реєстрація відкрита до 26.08 включно.