Про це повідомили AgroPortal.ua організатори Фестивалю сирного мистецтва ProCheese Awards — компанія Ardis Group.
«У травні 2021 року в рамках Фестивалю ProCheese Awards було проведено конкурс на найкращий український сир, який обирали судді — дипломовані сирні експерти з різних куточків світу. Сири оцінювали за чотирма важливими критеріями: текстура, аромат, смак та зовнішній вигляд», — розповідає event creator Ardis Group Надія Руденко.
N.B. Як відправити український сир на World Cheese Awards
Переможцем конкурсу стала козяча ферма «Дообра ферма», а їхній сир Шевр «Шедевр» отримав найвищу оцінку суддів. Крім сиру-переможця, «Доообра ферма» ухвалили рішення подати на міжнародний конкурс свої авторські сири «Легенда» та «Бікоз». До речі, «Бікоз» теж не залишив байдужими міжнародних суддів на національному конкурсі ProCheese Awards і увійшов до списку 12 фіналістів.
Для довідки: WCA проходить вже понад 30 років (з 1988 року) та збирає учасників із 40 країн світу з 5 континентів. Перемога у цьому міжнародному конкурсі високо цінується серед закордонних сироварів. Цього року українські сири братимуть участь у WCA вперше, щоб спробувати свої сили у здобутті міжнародного визнання.