Як відправити український сир на World Cheese Awards

29 жовтня 2021, 07:29 3889
Надія Руденко

Переможцем конкурсу на найкращий український сир ProCheese Awards стала сімейна козяча ферма «Дообра ферма» та їхній сир Шевр «Шедевр» отримав найвищу оцінку суддів на конкурсі Фестивалю сирного мистецтва ProCheese Awards, представлятиме Україну в Іспанії 3 листопада цього року на конкурсі World Cheese Awards (WCA).

Оскільки конкурс міжнародний і проводиться понад три десятки років, багато процесів автоматизовано та відпрацьовано. Організатори максимально допомагають учасникам та, незважаючи на різницю в часі, досить оперативно відповідають на всі запитання. Також, що важливо, є внутрішня система генерації кодів, оповіщень і чек-листів із підготовки та відправлення сиру на конкурс.

Щоб постачати сири та молочну продукцію до Європи, потрібно мати ветеринарний сертифікат. В Україні допустимо працювати без нього, періодично здаючи аналізи в лабораторіях. Але для того, щоб бути представленим у Європі, брати участь у міжнародних конкурсах, потрібно обов'язково мати ветеринарний паспорт, якого, на жаль, немає у більшості українських підприємств.

Ще один виклик — знайти перевізника, який доставить сир у потрібні дати з України до Іспанії. Причина в тому, що сир — продукт, що швидко псується, невеликого об’єму, який потрібно постійно зберігати при правильному температурному режимі, щоб не постраждала його якість.

Те, що робить Ardis Group, — це комплексний супровід сироварів, які вирішили взяти участь у WCA, незалежно від того, чи посів їхній сир призове місце на ProCheese Awards. Для нас важлива не лише якість продукту, а також щире бажання виробника заявити про український сир на весь світ.

Ми надаємо допомогу:

  • при реєстрації в особистому кабінеті — у правильному введенні даних, підготовці міжнародного маркування, а також в упаковці сиру для транспортування;
  • у роботі з ветеринарною службою для адаптації сертифікату, згідно з українським законодавством і міжнародними вимогами. Це документ, який необхідно отримувати практично перед відправленням сиру до Іспанії, тому що він діє лише 5 днів. Ardis Group допомагає затвердити та адаптувати європейський документ у центральній ветеринарній службі України та у локальних ветеринарів, за місцем знаходження сироварні;
  • у підготовці інших необхідних документів для проходження митного контролю;
  • в організації логістики сирів;
  • в організації поїздки та туру для сироварів — ми забезпечуємо перельоти в 2 сторони, проживання в готелі, проїзд. А також екскурсії по конкурсу, відвідування місцевих сирних магазинів і ресторанів.

Переможці національного конкурсу сиру та чизмонгерів (команда сироварні «Доообра ферма» та чизмонгер Надія Франтовська) будуть присутні на закритій гала-вечері, організованій лише для сироварів, партнерів і суддів конкурсу з різних країн.

Для переможців ProCheese Awards всі послуги надаються за рахунок Ardis Group — це наш особистий внесок у розвиток сирної галузі України та визнання українського сиру на міжнародній арені.

Ми впевнені, що Україна практично готова до участі у міжнародному фестивалі сиру за якістю виготовлення продукту. І цього року ми покажемо, що у нас справді є сири, які:

  • продемонструють наш великий потенціал на міжнародній арені;
  • привернуть інтерес до України та української продукції;
  • допоможуть підвищити якість сирів та створити здорову конкуренцію на ринку;
  • звернуть увагу нашої держави на сирну сферу.

Чекаємо на вас на ProCheese Awards 2022, підготовку до якого ми незабаром почнемо. Давайте розвивати сферу, говорити про Україну та розповідати про український сир усьому світу разом!

Надія Руденко, event creator Ardis Group

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.