Corteva надала насіння постраждалим від війни фермерам України

30 вересня 2022, 15:31 2269

Міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience передала безкоштовно близько 3000 посівних одиниць кукурудзи та соняшнику українським сільгоспвиробникам з постраждалих територій, щоб допомогти провести посівну-2022.

Як говориться у повідомленні компанії, насіння отримали понад 40 малих та середніх фермерських господарств Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Чернігівської, Сумської, Хмельницької, Вінницької, Чернігівської, Житомирської та Чернівецької областей, які найбільше постраждали від дій російських агресорів або через нестачу обігових коштів не могли розпочати польовий сезон.

«Corteva тісно підтримує зв’язок з фермерами, тож ми добре розуміємо їхні потреби та проблеми і з початком повномасштабної війни не могли оминути ситуації, в яких опинилися наші клієнти на деокупованих, прифронтових та навіть умовно безпечних територіях, які через руйнування та економічні складнощі не мали змоги сіяти. Тому ми передали наше насіння тим фермерам, які цього найбільше потребували, щоб вони могли провести сезон», — говорить керівник відділу прямих продажів Corteva Agriscience в Україні Ігор Комнатний.

Як розповів керівник ФГ «Інтер-Агро-База» в смт Сосниця Чернігівської області Валерій Макуха, значна частина його земельного банку була під окупацією, постраждала сільгоспбаза та паливна база. Крім того, навіть якійсь час після деокупації господарство не мало змоги завезти насіння для посіву. Якби не допомога Corteva, цьогоріч ці поля стояли б порожніми.

«Ми планували придбати насіння у березні, але через війну на момент посівної у нашого господарства були відсутні кошти — не могли реалізувати продукцію, нас відмовлялися кредитувати. Тільки завдяки допомозі Corteva господарство провело посів соняшнику на запланованих площах, і це говорить про них як про партнерів, на яких насправді можна покластися у складні часи», —  говорить  голова СФГ «Лаванда» з Дніпропетровської області Олександр Волок.

В умовах повномасштабної війни компанія всебічно підтримує Україну — однією з перших міжнародних компаній-постачальників насіння та ЗЗР прийняла рішення вийти з російського ринку і, вже призупинивши нові продажі, ініціювала план припинення всієї виробничої та комерційної діяльності в рф і зосередилася на забезпеченні посівної кампанії в Україні, допомозі фермерам та підтримці вразливих верств суспільства.


Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі – включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont.