Corteva збільшила продажі ЗЗР в Україні на 30%

30 серпня 2022, 14:52 2288

Міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience нарощує темпи розвитку в Україні, незважаючи на викликані війною складнощі.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Завдяки підвищеному попиту на передові продукти компанії в Україні у першому півріччі 2022 р. продажі ЗЗР зросли на 29% відносно першого півріччя минулого року. Зокрема, успішні результати показали продажі інноваційних гербіцидів на основі новітньої молекули Arylex™ active, зокрема гербіциду системної дії Геліантекс™ для соняшнику. Також продемонстрував успіх двокомпонентний фунгіцид Аканто Плюс® для широкого переліку польових культур, продажі якого зросли на 50% протягом першого півріччя 2022 р. відносно аналогічного періоду минулого року», — зазначають у компанії.

Незважаючи на скорочення посівних площ в Україні через воєнні дії, насіннєвий бізнес Corteva також демонструє сильні результати.

«Зокрема, у першому півріччі 2022 р. продажі насіння соняшнику зросли на 6% відносно першого півріччя 2021 р. Загалом прибутковість компанії в Україні продемонструвала зростання — на 7% у першому півріччі 2022 р. відносно аналогічного періоду 2021 р. Як свідчать підрахунки аналітиків Corteva, частка компанії в Україні зросла в 2021-2022 МР на ринку соняшнику на 1,3 відсоткових пункти, на ринку кукурудзи — на 1,2 відсоткових пункти, а на ринку ЗЗР — на 1,0 відсотковий пункт відповідно», — говориться у повідомленні.

Основними чинниками нарощування темпів розвитку Corteva в Україні в 2022 р. називають ранній старт сезону, який дозволив забезпечити багатьох фермерів насінням та засобами захисту до кінця лютого 2022 р., а також швидку адаптацію бізнесу компанії до роботи в умовах війни — перші відвантаження насіння почалися вже 7 березня цього року.

«Крім того, фермери України оцінили перевагу моделі прямих продажів насіння, яку Corteva Agriscience впровадила три роки тому для продажів насіння кукурудзи та соняшнику бренду Pioneer® і в сезоні-2022, відповідаючи на потреби клієнтів, розширила дію пропозиції на озимий ріпак. Також важливим фактором була наявність локального виробництва насіння в умовах труднощів із імпортом в перші тижні війни —  виробничий насіннєвий комплекс Corteva Agriscience в Полтавській області, який спочатку було призупинено з міркувань безпеки, за ініціативою самих співробітників через деякий час відновив діяльність, щоб мати змогу забезпечити фермерів критично важливим для проведення посівної насінням найсучаснішої генетики Corteva…», — додали в компанії.


Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі – включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont.