росіян відсторонили від World Cheese Awards. Вони організували свій конкурс

05 серпня 2022, 11:03 2139

Цьогоріч російські сири не будуть брати участь у престижному міжнародному конкурсі World Cheese Awards. Натомість 5-7 серпня країна-терорист та агресор проводить свій фестиваль та конкурс «Сыр Пир Мир», на якому буде обрано найкращий російський сир.

Про це повідомляє пресслужба спільноти поціновувачів сиру ProCheese, що входить до складу групи компаній Ardis Group.

«Як організатори сирного фестивалю ProCheese Awards 2021 та партнери World Cheese Awards в Україні, ми не можемо залишитись осторонь і не прокоментувати цю подію. По-перше, у закритій екосистемі, в якій існує росія, неможливо проводити чесні та неупереджені сирні змагання. По-друге, виробництво місцевих сирів на кшталт «російський пармезан» або ж «ростовський грюйер» паплюжить культурне та історичне надбання країн, що роками створювали та вдосконалювали рецептури своїх всесвітньо відомих сирів», — зауважують експерти Ardis Group.

В компанії відзначають, що більшість російських сироварів заохочують агресивні дії своєї країни, адже санкції їм на користь. Підтвердженням цього є численні пости та ролики в соціальних мережах від сироварів, де відкрито висловлюється однозначна позиція «за війну».

«І поки наші ферми страждають від обстрілів російськими ракетами, тварини гинуть, а сировари залишаються без роботи, організатор «Сыр Пир Мир» проводить акцію: виставляє корів буквою Z, знімає це на дрон та ділиться своєю активною позицією. Тож слово «Мир» в назві події звучить як насмішка над усім сучасним світом, а замість любові — в сир вкладається лише ненависть», — переконані в спільноті поціновувачів сиру ProCheese.