Крафтовий бренд м’ясних снеків «Сушена радість», засновником якого є ветеран війни Сергій Жуковський, планує розширити асортимент гострими смаками та екзотичними видами м’яса, зокрема равликовим.
Про це він розповів AgroPortal.ua під час прямого ефіру в Instagram.
Роботу львівське виробництво розпочало з двох видів м’яса — курятини й свинини — і шести смакових варіацій. Згодом додали індичку, телятину та кабаноси.
Переробляють близько 50 кг свіжого м’яса, з яких виходить 15 кг готових снеків на день. На місяць потенційно бренд може виробляти до 400 кг сухої продукції — це той обсяг, який потягнуть наявні потужності.
Продають продукцію вроздріб, з деякими ветеранськими бізнесами є оптові домовленості. Дуже виручають ярмарки: на одному можуть продати 10–15 кг готової продукції.
Сергій Жуковський з дружиною
«Щоб потрапити на торгову полицю, потрібно пройти сертифікацію — і ми вже на пів шляху до цього. У планах — масштабування бізнесу через франшизу, щоб «Сушена радість» з’явилася в інших регіонах України. Її зможуть брати ветерани або члени їхніх родин», — зазначає підприємець.
Окрім сім’ї Сергія, до бізнесу залучені й наймані працівники, серед яких — член родини ветерана та особа з інвалідністю ІІ групи, отриманою внаслідок війни.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua