На Полтавщині відкрилася крафтова мініпекарня

06 січня 2025, 14:25 842

У селі Омельник на Полтавщині відкрилася крафтова мініпекарня «Олегівна». Її власниця Анжеліка Кошева розвиває цю справу з початку повномасштабної війни.

Про це пекарка розповіла для AgroPortal.ua.

За словами Анжеліки, події в країні та проблеми в сім’ї тиснули на неї, і вона інтуїтивно прийшла до хліба як терапії. 

propData.content.image
Анжеліка Кошева, власниця крафтової пекарні «Олегівна»

Я любила готувати, але раптом в мене з’явився інтерес до тіста. Це дивовижний процес, у якому поєднується вода із зерном [читати як із землею] та вогонь. Почала читати блоги і активно включатися в процес створення. Хліб дає мені можливість передавати свою любов рідним і близьким.

Спочатку випічку Анжеліка просто дарувала. Та одного разу їй запропонували пекти на продаж.

«Я не шукала себе в цій професії — так склалося, що люди самі мене знайшли. З’явилася піцерія в Кременчуці, яка попросила готувати для них хліб, потім ще додалася кав’ярня. Зараз я маю свою мініпекарню. Дуже хочу, щоб якомога більше людей споживали справжній живий хліб, який наповнюватиме тіло і душу», — говорить Кошева.


Для облаштування пекарні були залучені державні кошти від «єРобота» (за 150 тис. грн підприємиця придбала конвекційну піч, стелажний гігієнічний піддон та борошно), а також грант від акселератора «Відважна».


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua