Хорошими попередниками для коріандру є пшениця, ячмінь і пар

25 серпня 2024, 12:26 674

Коріандр — яра культура, тож обробіток ґрунту проводиться одразу після збору попередника (озимі зернові). Хорошими попередниками для коріандру є пшениця, ячмінь, пар.

Про це в коментарі AgroPortal.ua зазначив власник ТОВ «СП «ПАЕК» Юрій Кормишкін.

З огляду на значні зміни клімату, підвищення температурних показників і тривалу посуху, зокрема на півдні, де господарює підприємство, з посівом коріандру заходять у зимово-весняний період, коли в ґрунті ще є волога. 

Коріандр як ефіроолійна культура потребує вологи для проростання та дружних сходів, а от боятись, що можливі весняні заморозки пошкодять сходи, не варто. Він добре витримує мінусову температуру, однак, як і більшість культур, стресує за аномальної спеки.

У ТОВ «СП «ПАЕК» якісна підготовка ґрунту восени забезпечує чистоту поля, тому зі шкідниками проблем немає.

«Необхідно провести кілька разів лущення стерні, глибоке дискування. Після сходів бур’янів попередника варто ще раз продискувати поле. Це зменшить засміченість, полегшить роботу навесні й забезпечить поліпшення санітарного стану поля. Варто восени також провести глибоке розпушування та вирівняти поле, за можливості внести комплексні мінеральні добрива», — додає Юрій Кормишкін.

Під час посіву в господарстві додають добрива залежно від агрохімічного аналізу ґрунту. Тут радять не економити на дослідженнях, адже від цього залежить, наскільки культура розкриє свій потенціал, і додавати ті елементи живлення, яких бракує.