Фермери з Дніпра нарощують виробництво батату

24 серпня 2024, 12:30 4214

Фермери з Дніпра Данило та Олександр — одні з перших в Україні, хто почав вирощувати батат у промислових масштабах. Батат — досить вибаглива культура, яка потребує уваги і значних вкладень, проте наполегливість та знання дозволили фермерам розширити площі та наростити виробництво.

Про це AgroPortal.ua розповів співзасновник виробництва Данило Мормуль.

«Ми давно хотіли створити щось самостійно, особливо нас приваблювала ідея суперфуду, адже він часто залишається недооціненим або ж навіть невідомим для споживачів. Зупинили свій вибір на бататі через його смак та корисні властивості», — розповів Данило Мормуль.

За його словами, технологічно батат — досить складна культура. Це теплолюбна рослина, природний клімат якої різниться з українським. Ключовими є волога та тепло. Тому батат, як правило, вирощують на грядах, застосовуючи крапельне зрошування, і вкривають плівкою.

До речі, цьогорічна спека пішла овочу на користь, адже тепло та постійний полив — сприятливе середовище для його вирощування.


Єлизавета Котенко, AgroPortal.ua