Професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks масштабується і вже оголосив нові дати проведення. Подія відбудеться 17-18 вересня, а вже 8 жовтня у Києві в межах закритої зустрічі лідерів фуд-ринку на урочистій церемонії нагородження будуть відзначені переможці.
За словами засновниці та організаторки конкурсу Олени Сініціної, Favorite Food & Drinks має амбітні завдання:
- сприяти розвитку культури свідомого споживання харчових продуктів для здорового способу життя та покращення його якості;
- підвищити додаткову цінність харчових продуктів для посилення їхніх конкурентних позицій на внутрішньому ринку та розширення експортних можливостей;
- просувати імідж України на міжнародних ринках як постачальника інноваційних, нових, традиційних і якісних харчових продуктів з відмінними органолептичними властивостями.
Зазначається, що цього року вперше в Україні в межах конкурсу буде вручено Food Industry Solutions — Премію дизайну та технічних рішень для харчової індустрії, ГоРеКа, ритейлу.
Серед членів Дегустаційної комісії цього року:
- Юлія Домбровська, керівниця відділу якості «Ашан». «Дегустації — невід’ємна частина процедур з розвитку товарів власних торговельних марок, які допомагають нам отримати споживчу оцінку на той чи інший товар та зрозуміти вірогідність повторної покупки», — впевнена експертка.
- Костянтин Грубич, український food-експерт, телеведучий та блогер. «Продовжую брати участь у якості дегустатора Favorite Food & Drinks — українського дегустаційного конкурсу, який є необхідним як виробникам, так і продавцям. Окрім налагодження ділових зв’язків, конкурс привертає увагу до новинок, «підсвітлює» споживачам смачні та якісні харчові продукти».
- Вікторія Рубан, керівниця відділу Фреш торговельної мережі «КОЛО», що налічує 259 продуктових магазинів формату «біля дому». «Маємо в мережі асортиментні комітети, де ми завжди проводимо дегустації, тому що для нас дуже важливо заводити якісну продукцію відповідної ціни. Розвиваємо категорію готової їжі, для якої шукаємо нових партнерів для мережі», — говорить Вікторія.
- Крістіна Терлоо, комерційна директорка мережі спеціалізованих магазинів Gradus та «Доярочка» (Миколаївська обл.). «Участь у Favorite Food&Drinks в якості дегустатора надала змогу обрати в мережі продукцію тих постачальників, яка найбільше відповідала вподобанням наших споживачів та мала беззаперечні органолептичні характеристики та відмінний смак», — зазначає Крістіна.
Приймання заявок на подавання продукції на незалежну професійну дегустацію розпочато. Favorite Food & Drinks запрошує виробників із усіх регіонів України взяти участь і поставити поряд зі своїм брендом заслужену відзнаку високої якості.
Приймання заявок — до 10 вересня 2024 року.
Учасниками конкурсу можуть виступати юридичні особи, зокрема ФОП та фермери, які виробляють та/або реалізують продовольчу продукцію, зокрема продукцію власного виробництва, власних торговельних марок, вироблену як в Україні, так і поза її межами.
Запит на подавання дегустаційних зразків
Професійні дегустації відбудуться 17-18 вересня 2024 року.
Закрита зустріч лідерів food-ринку та Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться 8 жовтня 2024 року.
Для довідки: Favorite Food & Drinks — значуща подія для фахівців у сфері харчового виробництва, фуд ритейлу, ресторанного бізнесу. Це єдиний в Україні незалежний професійний дегустаційний конкурс, де працює ретельно відібрана комісія неупереджених дегустаторів. До складу професійної дегустаційної комісії входять висококласні фахівці з ритейлу, ритейлу при АЗК, ГоРеКа: керівники відділів якості, власного виробництва, власних торговельних марок, а також експерти з національних компаній-виробників, галузевих асоціацій та профільних інститутів.