Ринок органічної продукції в Україні сягне €25 млн

09 червня 2017, 09:40 3234

Обсяги внутрішнього ринку органічної продукції в Україні 2017 року можуть зрости до €25 млн.

Про це під час круглого столу заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, повідомили у пресс-службі Мінагропрод.

«Сподіваюся, що ініціативи міністерства, як, наприклад, проект Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», стануть одним з поштовхів до стрімкого розвитку українського органічного ринку. Маємо підстави очікувати зростання обсягу внутрішнього ринку органіки до €25 млн вже цього річ, а у подальшому — приріст у 15% щороку», — сказала Олена Ковальова.

Вона підкреслила, що головне завдання законопроекту — це гарантування споживачам впевненості у продуктах, які марковані як органічні. Внесення змін до органічного законодавства, на її думку, також матиме позитивний вплив на захист учасників органічного ринку від недобросовісної конкуренції та забезпечить прозорі умови ведення діяльності в органічній сфері.

«Окрім цього, новий закон підвищить конкурентоспроможність української продукції та розширить ринки збуту органіки», — наголосила Ковальова.


Для довідки: зазначеним проектом закону, у разі його прийняття, передбачається розробка та ухвалення понад 20 нормативно-правових актів. Зокрема затвердження: державного логотипу для органічної продукції; форм документації на органічну продукцію; вимог до органічного виробництва, сертифікації, обігу та маркування органічної продукції; ведення Реєстру операторів, Реєстру органів сертифікації та Реєстру органічного насіння та інших.