За ячмінь нового врожаю пропонують удвічі менше, ніж за торішній

24 червня 2022, 13:52 3096

Стартові ціни попиту на фуражний ячмінь нового врожаю формуються поточного тижня в Україні на тлі просування збиральної кампанії на півдні країни.

Про це говориться у повідомленні ІА «АПК-Інформ».

Так, станом на 23 червня стартові ціни попиту переробників та тваринників на ячмінь нового врожаю фіксуються в досить широкому діапазоні — 2100-4000 грн/т СРТ, в той час як експортноорієнтовані компанії були готові закуповувати вказану зернову за цінами 4000-4800 грн/т без урахування вартості доставки. Зазначається, що вказані ціни значно нижче поточних цін попиту на зернову врожаю 2021 р. — 5200-6100 грн/т СРТ.

Експерти пояснюють, що на ціноутворення впливають низький попит тваринницьких та комбікормових підприємств, які в основному продовжують працювати на залишках запасів зернової минулорічного врожаю, та помірний інтерес трейдерів через очікуване збільшення обсягів постачання ячменю на зовнішні ринки, насамперед дунайськими портами.

«При цьому пропозиції ячменю надходили на ринок досить активно через нестачу вільних складських приміщень у сільгоспвиробників та ризики зберігання великих обсягів зерна в умовах воєнних дій. Однак деяку підтримку цінам надають прогнози суттєвого скорочення виробництва ячменю в поточному році», — пояснюють спеціалісти.