Українські яблука, які переважно вирощуються у великих господарства, на відміну від польських кооперативних, мають кращу якість завдяки однорідності продукції.
Про це у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» розповів керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій, пише AgroTimes.
За його словами, це сприяє зростанню впізнаваності українських яблук в світі.
Фахіваць також назвав основні передумови такого тренду: вітчизняні виробники навчилися виробляти яблука та дедалі роблять це якісніше.
«А по-друге, у нас немає розрізненої сировини, як у поляків, які можуть постачати 30–40 тис. тонн через кооператив, у якому 200 постачальників, а це все різне яблуко різної якості. В Україні сама бізнес-екосистема інша», – пояснює Гуржій.
За спостереженнями спеціаліста з експорту, Україна безумовно стає поступово дедалі помітнішим і потужнішим гравцем на ринку яблук.